zondag 3 november 2013

Kunstacademie : opdrachten in oktober

Afwerking van 1ste oefening van Soetkin. Krijtlijnen weggeveegd, de vorm van de trechter en de schaduwen bijgewerkt en de voorgrond opgelicht. Beter hé!



Opdracht van Ivan : de suggestie van een maisveld schilderen zonder te tekenen of naar foto's te kijken. We moesten ons eens goed laten gaan! Daar sta je dan voor een wit, supergroot doek van 1,20 m op 90 cm met een verfborstel in de hand. Hoe begin je daar nu aan?
De oefening was eigenlijk bedoeld om de schrik van een groot wit doek te overwinnen, verschillende groenen te leren mengen en met grote penselen te leren werken. Om deze grote penselen te leren hanteren en soepele bewegingen te maken met het penseel. Ik vond het eerlijk gezegd niet gemakkelijk in het begin. Uiteindelijk kwam er toch nog iets degelijks te voorschijn waar ik tevreden over kon zijn.


Ik moest het 2 x maken om het goed in te oefenen en ik moet zeggen dat nr 2 er uiteindelijk beter is uitgekomen dan nr 1. Al heb ik er wel liggen over piekeren in mijn bed omdat het eerst helemaal op niets trok. Dit is het voordeel van acrylverf, je kan er overheen schilderen, wat ik dan ook heb gedaan. En zie hier het resultaat.