woensdag 31 augustus 2016

Vosje


Vandaag geplaatst op vraag van een super lieve, sympathieke, intelligente, bekwame, sociale,  jonge,   dame die mij al meerdere malen geholpen heeft in moeilijke momenten.
Van harte bedankt hiervoor D. 

Acryl schilderijtje gemaakt voor de 1ste verjaardag van kleinzoon Lasse. 30 cm op 30cm


zaterdag 27 augustus 2016

ROND EN ROND.... Mijmeringen bij mijn allereerste Mixed-Media schilderijtje ooit gemaakt.

Als ik naar dit schilderijtje kijk dan starten de hersenspinsels als vanzelf. 

In het leven draait alles als radertjes rond en rond. De radertjes van ware liefde, vriendschap, vriendelijkheid en plezier die recht uit je hart komen. Als deze soepel in elkaar overgaan, dan pas kan je gelukkig zijn en als een vlinder zo vrij! En af en toe is er al eens een grote tand of een klein tandje dat ontbreekt of afbreekt, dan kraakt en sputtert het raderwerk wel eens, maar als er genoeg liefdevolle raderwerkjes in de buurt zijn, herstelt het zich en draait verder ROND EN ROND!
Ik ben gelukkig en dankbaar dat er zoveel lieve raderwerkjes in mijn buurt vertoeven!

"You will always live happy if you live with heart." 

Ik vind het zo fijn om 's morgens de dag te beginnen met een tasje lekkere "Yogi Tea" thee. Op het labeltje staat altijd een mooi doordenkertje.  Soms krijg ik hierdoor inspiratie om te schilderen en ik hou ze dan ook allemaal bij. :-)

Het is niet om reclame te maken, maar als je nog nooit "Yogi Tea" gedronken hebt, moet je dit zeker eens uitproberen. Er  zijn zoveel soorten dat het moeilijk kiezen is, maar ik die eigenlijk geen echte theedrinker ben, lust ze tot nu toe allemaal!

Acryl, 24 cm op 30 cm


zaterdag 20 augustus 2016

Mixed-Media schilderijtje LOVE : Het spel van geven en nemen

Hier experimenteerde ik met plamuursel om reliëf te bekomen en gebruikte kam, lat, enz om verschillende soorten lijnen te maken. Het resultaat was wel nogal grof. Dan nam ik plastiekletters en een hartjesvorm om te vullen  De tekst uit een tijdschrift plakte ik op stevig papier en op het doek. Meerdere lagen acrylverf met steeds een vernislaag er tussen en elke keer de overtollige verf weg wrijven met een vod. Net zo lang doorgaan tot je tevreden bent!
Op doek van 20 cm op 20cm


woensdag 17 augustus 2016

Mixed Media schilderijtje over vriendschap

Nog een werkje. Ik vond het een hele mooie tekst over vriendschap!
Een doordenkertje.

"Vriendschap kent vele gezichten, van vage kennis tot diepste zielsverwant. Maar wat al deze soorten vrienden met elkaar delen ; ze geven je de kans om te groeien."

"Een vriend is iemand die je de weg wijst en een eindje met je meeloopt"
(Francesco Alberoni)

Hier heb ik met zijdepapier gewerkt om reliëf in de achtergrond te brengen en deze beschilderd met zelf gemaakte sjablonen.  Doekje van 20 cm op 20cm.



maandag 15 augustus 2016

Expirementeren met mixed media

Omdat ik een rib gebroken heb, mag ik niet te veel bewegen en dus heb ik mij wat geamuseerd met het maken van kleine schilderijtjes.  20 cm op 20 cm.
Een experiment met allerlei materialen. Verschillende lagen gelegd met o.a. Gesso, houtjes op het doekje gebonden met draad omheen, acrylverf, tekst, vlinder in hout en vernis. De ene kleur over de andere. 
Wel leuk om te doen, alles mag en alles kan!
Je werkt er net zo lang aan tot je tevreden bent met het resultaat!


zondag 7 augustus 2016

Door het bos naar het licht !

En dan hier het grote werk in acryl. Ik heb er wel veel weken aan gewerkt eer ik tevreden was.  Maar ik ben toch fier op het resultaat. Dit werk heeft voor mij een persoonlijke betekenis gekregen  omdat ik mij niet altijd opperbest voel.

Acryl op doek : 60 cm op 80 cm