dinsdag 8 oktober 2013

Kunstacademie : opdrachten in september

Zie zo, de eerste maand van het schooljaar in de kunstacademie is al voorbij. En al moesten we potten tekenen en schilderen en perspectiefoefeningen maken, toch is deze maand voorbij gevlogen. Elke keer ga ik met even veel zin naar de les. Zowel de leraar, lerares als de medeleerlingen zijn sympathiek. De sfeer is er ongedwongen en aangenaam. En ik heb in 1 maand al zoveel nieuwe dingen geleerd.


Alle werkjes zijn gemaakt met acrylverf.

Eerste werkje bij Soetkin op dinsdagnamiddag was een stilleven. Aan dit schilderijtje moeten nog een paar kleinigheden worden bijgewerkt . Eerst de krijtlijnen wegvegen en dan zien wat er nog moet gebeuren. Ook de schaduwen krijgen nog een revisie in de volgende les. Mijn verhoudingen kloppen hier wel niet helemaal. De kolenkan is te klein uitgevallen. En die trechter was al helemaal niet gemakkelijk!
Geschilderd op doek 50 op 60 cm. 
Tweede opdracht van Soetkin. Een ingewikkeld blokje om te schilderen als oefening op perspectief.
De foto van het blokje kan ik jullie niet laten zien want het is naar beneden gedonderd en was stuk. Toen het blokje er uiteindelijk deftig op stond, mochten we onze fantasie laten werken en figuurtjes toevoegen om het speelser te maken. Ook dit was een uitdaging want ze moesten kleren aan hebben! 

Acrylverf en pastelkrijt op doek(je) van  40 op 50 cm bij gebrek aan groter. 


Derde werk geschilderd bij onze leraar Ivan op maandag en donderdagavond. Ook hier moesten we beginnen met de potten! Maar uiteindelijk viel het toch nog mee omdat de uitleg die we kregen erg leerrijk was en verhoudingen belangrijk zijn in composities. Ook de manier om achtergronden en schaduwen te schilderen kwam aan bod. Geschilderd op karton geprepareerd met Gesso. formaat 55 op 65 cm


Tweede opdracht van Ivan. Pluche beestjes schilderen. Hier heeft hij ons de techniek geleerd om het pluche weer te geven met verf. Die marsupilami was wel geen gemakkelijke! 
Geschilderd op karton geprepareerd met Gesso. formaat 55 op 65 cmEn nu mogen jullie je mening geven. Graag zelf. 
Ik sta voor ALLE commentaar open want wil graag bijleren.
   

4 opmerkingen:

 1. Wow, ik vind ze allemaal erg mooi geworden.
  Die beestjes zijn echt schattig.
  Benieuwd wat je nog allemaal gaat bijleren en maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie werken allemaal! Dat lijken me leuke en leerzame lessen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Feeke, dat ziet er echt allemaal al heel goed uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Frieda:) Wow dit is pas echt leuk! En wat leerzaam. Lijkt me echt geweldig. Wat zul jij al een kennis hebben opgedaan in 1 maand. Wat je laat zien ziet er goed uit. Ik vind het blokje met de poppetjes heel mooi en ook de knuffelbeesten. Volgens mij ben jij een leergierige leerling. Veel plezier en succes. Ik hoop dat je nog eens een keer iets laat zien! xx

  BeantwoordenVerwijderen